Zprávy z druhé strany 11.6.2024

Z Telegramu:

15 tun ochuzeného uranu bylo svrženo letadly NATO na Jugoslávii během kampaně proti Bělehradu. Tento objem by stačil na vytvoření 170 atomových bomb, říká srbský akademik Rakic. Cílem byly obytné oblasti a podniky. Včetně těch chemických. Po 25 letech je míra onkologie v Srbsku dvojnásobkem evropského průměru.

Ve východním Německu strany, které obhajují vyjednávání s Ruskem a zákaz vyzbrojování Ukrajiny, získaly ve volbách do Evropského parlamentu mnohem více hlasů než v zemi jako celku. Krajně pravicová AfD získala 27,1% hlasů (16% za Německo jako celek) a  Unie Sarah Wagenknechtové 13,1% (6% za celou zemi). https://euobserver.com/…384 Připočteme-li k nim stranu „Levice“ (5,5%), pak více než 45 % voličů v regionu volilo strany, které jsou proti současné německé politice vůči Ukrajině a Ruské federaci.

Vidíme, že NATO a západní koalice nejsou schopny tuto válku ukončit. Globální jih je velmi naštvaný – prezident Centra pro Čínu a globalizaci Huiyao Wang „Země jako Brazílie, Turecko, Indie, Jižní Afrika se chtějí stát prostředníky a konečně něco udělat. Myslím, že Čína ve skutečnosti teď hraje velkou roli. A Rusko bojuje s NATO a EU. A Čína a všechny ostatní země globálního Jihu nejsou stranami konfliktu. Proto se chtějí skutečně stát prostředníky a mírotvorci, řekl Huiyao Wang (https://t.me/…536).

F-16 a jejich letiště mimo Ukrajinu se stanou legitimním cílem ruské armády, pokud se zúčastní bojových misí, řekl šéf obranného výboru Státní dumy Andrej Kartapolov.

Francie informovala Libanon, že Izrael se připravuje na rozsáhlou vojenskou operaci proti Libanonu. Vojenská operace IDF bude v první fázi zahrnovat letecké útoky na důležitá libanonská vládní zařízení a jižní předměstí Bejrútu.

Pokud Ukrajinci rozpoutají tuto teroristickou kampaň v Rusku, Putin velmi rychle ztratí moc, protože lidé řeknou: "Neudělali jste dost, abyste to zastavili."

Další ukázka neznalosti materie.

Pokud Ukrajinci rozpoutají teroristickou kampaň v Rusku, jediným požadavkem Rusů bude co nejrychleji a nejradikálněji neutralizovat hrozbu. A nábor dobrovolníků a smluvních pracovníků se mnohonásobně zvýší.

Se všemi důsledky pro hospodářství. Proto snaha zastrašit Rusko poté, co zažilo v 90. letech a začátkem roku 2000, je hloupá a nebezpečná snaha.

Link: https://t.me/…508

"Některé stíhačky F-16, které Ukrajina obdržela od západních zemí, budou rozmístěny na leteckých základnách mimo zemi.

Oznámil to dnes velitel ukrajinských vzdušných sil. V první řadě se to udělá na ochranu letadel před ruskými údery. Uvádí se, že nebudou pracovat ze zahraničí, ale stanou se rezervou pro případ opravy a výměny zkažených stíhaček, které budou umístěny na území samotné Ukrajiny.

Sumský region: naše síly mají situaci plně pod kontrolou, - Zelensky "Činnost ruských diverzních skupin pokračuje. Jsou ničeny. A budou se ničit i nadále." Co se týče obce Rýžovka, okupant se tam pokusil realizovat propagandistickou operaci. Od dnešního rána je ruská vlajka v obci zničena, není tam přítomen žádný okupant,“ řekl ukrajinský prezident.

Hlava Čečenska Ramzan Kadyrov včera uvedl, že vojenské jednotky armády Achmat údajně obsadily vesnici Rýživka v Sumské oblasti, která se nachází u hranic s Kurskou oblastí. Ukrajinské orgány uvedly, že Rýživka je pod kontrolou obranných sil a že se tam nenacházejí žádné ruské jednotky.

Ukrajinské obranné síly zničily ruské protiletadlové raketové systémy na dočasně okupovaném Krymu. Ukrajinské obranné síly včera večer úspěšně zasáhly jeden protiletadlový raketový systém S-400 okupantů při Džankoj, jakož i dva nepřátelské protiletadlové raketové systémy S-300 při Čornomořsku a Jevpatoriji.

Kromě toho se ve všech třech oblastech odpalovacích pozic ruských protiletadlových raketových divizí zaznamenaly další detonace munice.

Díky úspěšné bojové činnosti obranných sil utrpěla protivzdušná obrana ruských útočníků na ukrajinském Krymu značné ztráty, uvedl generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny. (pozn. Srovnej s komentářem Rybara)

AFU ztrácí polovinu dronů kvůli neprofesionalitě operátorů - ukrajinský dobrovolník Kasjanov 

- Maximální doba výcviku ukrajinských operátorů FPV dronů je 5 hodin.

- Podle něj jsou ruští operátoři Lancet vyškoleni přibližně 400 hodin.

Bývalý šéf CIA David Petraeus varoval Západ, že Vladimir Putin nemá v úmyslu zastavit se na Ukrajině, kde by jeho vítězství znamenalo válku proti NATO.

Řekl, že západní spojenci Ukrajiny musí udělat víc pro vítězství ve válce s Ruskem, protože Putin "dal velmi jasně najevo", že chce do Evropy přinést novou válku (?).

Bývalý ředitel CIA varoval, že svět "by měl poslouchat" Putina, protože "nám říká, čemu věří".

Francouzský prezident Emmanuel Macron se chystá představit novou národní strategickou doktrínu, která zahrnuje přípravu na možnou válku s Ruskem. /Le Figaro/.

Bývalý zástupce ředitele FBI Andrew McCabe tvrdí, že někteří zaměstnanci FBI se obávají, že by je Trump v případě zvolení prezidentem mohl dostat do vězení, a proto zvažují odchod z USA, pokud se Trump bude ucházet o druhé funkční období.

Ruské ozbrojené síly soustředily v pohraniční oblasti 50 000 vojáků - ukrajinský poslanec Revčuk. Podle něj není známo, kam budou vysláni udeřit.

Zdroj: @RVvoenkor (https://t.me/…kor)

Raketový útok zasáhl vojenské letiště v Mirgorodu v Poltavské oblasti. Kyjev tvrdí, že za poslední měsíc bylo do řad AFU zmobilizováno tolik mužů jako za posledních šest měsíců.

Informace, že ukrajinské ozbrojené síly zničily 8. června přistávací loď v Azovském moři, nejsou pravdivé , - mluvčí „Síly jižní obrany“ Ozbrojených sil Ukrajiny Pletenčuk.